Huby

Huby

Huby sú nielen chutné, ale aj zdravé. Sú totiž bohatým zdrojom esenciálnych aminokyselín, avšak na rozdiel od mäsa neobsahujú cholesterol. Sú tiež vynikajúcim zdrojom draslíka, hodia sa teda aj pre pacientov s vysokým krvným tlakom. Okrem toho obsahujú aj široké spektrum vitamínov. Najviac sú však cenené práve ako zdroj vápnika, horčíka, mangánu, železa, medi a…

Rybí tuk

Rybí tuk

Rybí tuk obsahuje nenasýtené n-3 (omega-3) mastné kyseliny, ktoré sú esenciálne, tj. telo si ich nedokáže vytvorit samo. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov (napr. cholesterolu), pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú mierný protizrážanlivý účinok, takže redukujú riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Omega-3 mastné kyseliny miernia migrénu, lupienku, artritídu a zlepšujú kvalitu…

Grapefruit

Grapefruit

Obsahuje vitamín C. Ružový je naň bohatší ako biely. Okrem toho obsahuje betakarotén, ktorý sa v organizme premieňa na vitamín A, ktorý napomáha zachovať si mladosť a chráni nás pre infekciami. Grapefruit nemá vplyv na už rozvinutú cukrovku, ale je cenným pomocníkom pri jej prevencii. Pomáha znižovať výskyt javov odolnosti na inzulín. Výskyt takejto odolnosti…

Koniec obsahu

Koniec obsahu