Grapefruit
Obsahuje vitamín C. Ružový je naň bohatší ako biely. Okrem toho obsahuje betakarotén, ktorý sa v organizme premieňa na vitamín A, ktorý napomáha zachovať si mladosť a chráni nás pre infekciami.
Grapefruit nemá vplyv na už rozvinutú cukrovku, ale je cenným pomocníkom pri jej prevencii. Pomáha znižovať výskyt javov odolnosti na inzulín. Výskyt takejto odolnosti by mohol narušiť metabolizmus tukov a cukrov a viesť tak k vzniku cukrovky.
Pomocou antioxidantov, ktoré grapefruit obsahuje, zlepšuje pružnosť ciev, a preto je prospešný aj pre krvný obeh. Vďaka obsahu antioxidantov a ďalších látok, z ktorých najdôležitejšie sú naringenín a limonín, grapefruit posilňuje imunitný systém organizmu proti nepriaznivým vplyvom, ktoré by mohli spôsobiť rakovinu.